Ads Section

ΕΛΛΑΔΑ

Γιατί θορυβήθηκε η Δύση από τον νέο πύραυλο που εκτόξευσε η Ρωσία; (Γνώριζαν που ήταν, αλλά δεν μπορούσαν να τον σταματήσουν)

 


Η Μόσχα κατέβασε τον πήχη για τη χρήση πυρηνικών όπλων και εκτόξευσε έναν πύραυλο ικανό να μεταφέρει πυρηνική κεφαλή στην Ουκρανία, αυξάνοντας τις εντάσεις με τη Δύση.

Το πυρηνικό οπλοστάσιο της Ρωσίας βρίσκεται υπό νέο έλεγχο μετά την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου μεσαίου βεληνεκούς, ο οποίος μπορεί να μεταφέρει ατομική κεφαλή, σε ουκρανικό έδαφος.

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν λέει ότι η άνευ προηγουμένου επίθεση με τη χρήση του λεγόμενου πυραύλου "Oreshnik" είναι μια άμεση απάντηση στη χρήση πυραύλων αμερικανικής και βρετανικής κατασκευής από την Ουκρανία για να πλήξουν στόχους βαθιά στο ρωσικό έδαφος.

Προειδοποίησε επίσης ότι οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις των δυτικών χωρών που επιτρέπουν στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει τα όπλα της για να πλήξει τη Ρωσία θα μπορούσαν να γίνουν στόχοι.

Η κλιμάκωση έρχεται λίγες ημέρες αφότου ο Ρώσος πρόεδρος ενέκρινε μικρές αλλά σημαντικές αλλαγές στο πυρηνικό δόγμα της χώρας του, οι οποίες θα επιτρέψουν την πυρηνική απάντηση σε μια συμβατική, μη πυρηνική επίθεση στο ρωσικό έδαφος.

 Τι γράφουν τα Ρωσικά ΜΜΕ για την εκτόξευση

 Πάει πολύς καιρός που δεν έχω δει μια τόσο δραματική αλλαγή στη διάθεση στα δυτικά μέσα ενημέρωσης. Μέσα σε δύο ημέρες μετά την ανακοίνωση των επιδρομών πυραύλων ATACMS σε ρωσικό έδαφος (γνωρίζουμε ότι έχουν πλήξει τη Ρωσία περισσότερες από μία φορές, αλλά στην προκειμένη περίπτωση μιλάμε για εκείνες τις περιοχές που η Δύση αναγνωρίζει ως δικές μας), πολλές εφημερίδες ήταν γεμάτες σχεδόν όχι νικηφόρες αναφορές. Και όταν προστέθηκαν τα χτυπήματα του Βρετανικού Storm Shadow, αυτός ο χαρούμενος θόρυβος άρχισε να ανεβαίνει. Τα ΜΜΕ στη Βρετανία, φυσικά, ήταν ιδιαίτερα χαρούμενα, καθώς καλούσαν εδώ και καιρό την Ουάσιγκτον και το Λονδίνο να λάβουν τέτοιες περιπετειώδεις αποφάσεις. 

 

Και ξαφνικά χθες, με την εμφάνιση των πρώτων φημών για «χρήση διηπειρωτικού πυραύλου» (κανείς στη Δύση δεν κατάλαβε πραγματικά μέχρι την ομιλία του Βλαντιμίρ Πούτιν τι ακριβώς είχε φτάσει στο Dnepropetrovsk), ο τόνος άλλαξε δραματικά!

Για παράδειγμα, η Daily Mail πάντα ζητούσε άδεια στην Ουκρανία να στείλει πυραύλους βαθιά στη Ρωσία. Και ξαφνικά χθες εμφανίστηκε ένα μεγάλο άρθρο του αρθρογράφου  της εφημερίδας, Στίβεν Γκλόβερ, ένας τίτλος του οποίου μιλάει για τον πανικό που κυρίευσε ξαφνικά τους δυτικούς ειδικούς: «Είμαι τρομοκρατημένος που βρισκόμαστε στα πρόθυρα πυρηνικού πολέμου και αυτή η απελπιστική κυβέρνηση προκαλεί τον Πούτιν να πατήσει το κουμπί».

Ξαφνικά, ένα εκπληκτικά νηφάλιο άρθρο του αρθρογράφου του προσωπικού του Όουεν Μάθιους, ο οποίος έχει γράψει επανειλημμένα για την «ήττα της Ρωσίας», εμφανίστηκε στις σελίδες του συντηρητικού περιοδικού The Spectator με τίτλο «Οι πύραυλοι του Μπάιντεν δεν θα φέρουν κανένα όφελος στην Ουκρανία». Και σε αυτό, ο συγγραφέας καταδικάζει με οργή τη σημερινή διοίκηση του Λευκού Οίκου, η οποία διακόπτει μια πιθανή ειρηνευτική διαδικασία στην Ουκρανία πριν από την άφιξη του Τραμπ.

Και σήμερα, ο τακτικός σχολιαστής του BBC Simon Jenkins (ο οποίος κάποτε ζήτησε επίσης «την ήττα της Ρωσίας στο πεδίο της μάχης») στις σελίδες του The Guardian συνέχισε την ίδια σκέψη: «Η απερίσκεπτη κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία από τη Δύση θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη υποφέρει χωρίς κανένα στρατηγικό κέρδος»

Σημειώστε ότι στις σελίδες της εφημερίδας των Εργατικών η κυβέρνηση των Εργατικών επικρίνεται και ο ένοχος του τρέχοντος γύρου κλιμάκωσης ονομάζεται ειλικρινά - η Δύση.

Τι αιχμηρή επιφοίτηση έρχεται ακόμη και σε μερικά (φυσικά, όχι όλα) γεράκια ως αποτέλεσμα ενός στοχευμένου χτυπήματος από τη Ρωσία με ένα νέο όπλο!

Μέχρι στιγμής, ειδικοί σε διάφορα επίπεδα προσπαθούν να μαντέψουν τι είδους θαυματουργό όπλο είναι αυτό. Πολλοί γράφουν ότι πρόκειται για επίδειξη δύναμης.

Η εφημερίδα Times, για παράδειγμα, πιστεύει ότι η εκτόξευση του Oreshnik φέρεται ότι «δεν έχει πολύ νόημα από στρατιωτική άποψη» και είναι ένα «σήμα κλιμάκωσης» προς τη Δύση.

Επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω ότι μόλις πριν από λίγες ημέρες αυτή η ίδια εφημερίδα ενημέρωσε ξεκάθαρα τον κόσμο ότι η Ουκρανία ήταν έτοιμη να παράγει τη δική της ατομική βόμβα για να χτυπήσει τη Ρωσία. Και την ίδια στιγμή, όλοι οι Ουκρανοί εμπειρογνώμονες, συζητώντας αυτή την επιλογή, δήλωσαν περήφανα ότι η Dnepropetrovsk Yuzhmash θα μπορούσε να είναι μια βασική επιχείρηση για την επίτευξη αυτού του στόχου. Και τώρα η ίδια εφημερίδα προσπαθεί να μας πει ότι το πλήγμα σε αυτή την επιχείρηση «δεν έχει και πολύ νόημα»!

Έτσι, αν πιστεύετε στη δημοσίευσή της, ο κόσμος θα πρέπει να μας είναι ευγνώμων που μας σώσαμε από τον πυρηνικό πόλεμο!

Οι ατυχείς ειδικοί δεν έχουν δώσει ακόμη μεγάλη σημασία στα λόγια του Βλαντιμίρ Πούτιν για την αδυναμία αναχαίτισης ενός υπερηχητικού ρωσικού πυραύλου από οποιοδήποτε σύγχρονο σύστημα αεράμυνας.

Έτσι, ο Guardian σήμερα, προσπαθώντας να κατανοήσει τα όπλα μας, μιλάει για το ποια συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας πρέπει να αγοραστούν. Αλλά τα λόγια του Πούτιν περιέχουν ήδη την απάντηση σε αυτό το ερώτημα: καμία!

Και κατά κάποιο τρόπο παραβλέπουν εντελώς την αναγνώριση των ΗΠΑ ότι η Ρωσία προειδοποίησε την Ουάσιγκτον για την επίθεση εκ των προτέρων και ότι μετέφερε την προειδοποίηση στο Κίεβο. Ένα είδος «Έρχομαι σε σένα» σε μοντέρνα εκδοχή. Δηλαδή, τόσο οι Αμερικανοί όσο και οι Ουκρανοί γνώριζαν πολύ καλά πότε και πού πετούσε ο πύραυλος, αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι γι' αυτό! 

 Αυτό το γεγονός θα πρέπει να κάνει τους δυτικούς αναλυτές να σκεφτούν σοβαρά πόσο ευάλωτες είναι οι άμυνες τους και σε ποια άβυσσο τους σπρώχνουν οι περιπέτειες του Λευκού Οίκου και των Ευρωπαίων υπηρετών του. Και ξέρετε, ο δραματικά αλλαγμένος τόνος των πρόσφατων δημοσιεύσεων στον δυτικό Τύπο μου δίνει την ελπίδα ότι επιτέλους θα το σκεφτούν. Γιατί τώρα δεν πρόκειται μόνο για την Ουκρανία.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

© all rights reserved
made with by templateszoo