Η εσωκομματική αντιπαράθεση λαμβάνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ όσο μέλη, οπαδοί και συνεργάτες του κ. Κασσελάκη συντηρούν το σενάριο της ακύρωσης της μομφής στο Συνέδριο του Νοεμβρίου και την «παλινόρθωσης» του κ. Κασσελάκη.
Η στόχευση όσων διακινούν αυτά τα σενάρια δεν είναι άλλη από τη ακύρωση των εκλογών εκτιμούν οι αντίπαλοί τους καθώς όπως σημειώνουν η έκφραση της βάσης είναι το τελευταίο που θα ήθελαν. Και αυτό ενώ ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης έχει ήδη εγκαταλείψει τη ρητορική περι πραξικοπήματος και ενώ στο τελευταίο του άρθρο υπέγραψε μόνο ως Στέφανος Κασσελάκης και όχι ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Από την πλευρά της νέας πλειοψηφίας που τον καθαίρεσε γίνεται ευθέως λόγος για προσπάθεια συντήρησης ενός αφηγήματος που θα συντηρεί το θυμό της βάσης με στόχο να διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα η συσπείρωσης της βάσης με τον κ. Κασσελάκη να διανύει ήδη την τέταρτη εβδομάδα που δεν έχει ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά του.
Έτοιμοι για σύγκρουση
Προϋπόθεση
ωστόσο για να περάσει στο Έκτακτο Συνέδριο μια ανατροπή της μομφής
είναι η πλευρά Κασσελάκη να πάρει το συσχετισμό του Συνεδρίου.
Ωστόσο ακόμη και αυτό σημαίνει ένα μεγάλο ρίσκο καθώς οποιαδήποτε
απόπειρα να ανακληθεί η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής που λήφθηκε με
ευρεία πλειοψηφία θα σημάνει και τον τορπιλισμό του ίδιου του Συνεδρίου
και ο κίνδυνος να τιναχτούν στον αέρα οι κάλπες θα πρέπει να θεωρείται
περισσότερο από δεδομένος.
Στελέχη που συντάσσονται με τους υποψήφιους που έχουν εκδηλώσει και επίσημα ότι θα είναι υποψήφιοι διαμηνύουν στην πλευρά Κασσελάκη και στα στελέχη που τον περιστοιχίζουν ότι δεν θα επιτρέψουν με κανένα τρόπο το Έκτακτο Συνέδριο να μη εκπληρώσει τους δυο βασικούς λόγους για τους οποίους συγκαλείται, που είναι η επικύρωση των υποψηφιοτήτων και η διαμόρφωση των θέσεων του κόμματος. Ακόμη πιο ενδεικτική της πολεμικής τροχιάς στην οποία έχουν τεθεί ανώτερα και μεσαία στελέχη είναι η αναφορά του Χρήστου Σπίρτζη ότι πίσω από τη υποψηφιότητα του κ. Φάμελλου δεν συσπειρώνονται και οι 100 της ομάδας που έκανε τη μομφή .
Μάλιστα ο κ. Σπίρτζη σε σχετική ερώτηση αν και οι 100 στηρίζουν τον κ. Φάμελλο εκείνος χωρίς περιστροφές ξεκαθάρισε στην ΕΡΤ NEWS ότι «η πλευρά των 87 στηρίζει όλους του υποψήφιους που έχουν δημόσια και ανοιχτά ταχθεί ενάντια στον πολιτικό εφιάλτη που ζήσαμε αυτούς τους 11 μήνες. Και τον Παύλο Πολάκη και ακόμη και οποιονδήποτε άλλο μέχρι την ημερομηνία κατάθεσης υποψηφιοτήτων καταθέσει τις θέσεις του».
Ακόμη και οι λεγόμενοι Ελβετοί στον πόλεμο που μαίνεται στο ΣΥΡΙΖΑ παραδέχονται ανοιχτά ότι πρέπει να τηρηθούν και να εφαρμοστούν οι αποφάσεις των συλλογικών οργάνων και ότι πρέπει να γίνουν σεβαστές οι διαδικασίες εκλογής νέας ηγεσίας που έχουν δρομολογηθεί.
Διαγραφές
Πιο σκληρά από όλους έβαλε το ζήτημα ο Χρήστος Γιαννούλης ο οποίος βρέθηκε στο επίκεντρο σοβαρών επιθέσεων από τα γνωστά τρολ του διαδικτύου με αφορμή την δήλωσή του ότι αν επιλεγεί να ανατραπεί η απόφαση της ΚΕ που κήρυξε έκπτωτο τον κ. Κασσελάκη τότε αυτό θα σημαίνει ότι «κατεβαίνει ο διακόπτης», δηλαδή διάλυση και διάσπαση του κόμματος στο Έκτακτο Συνέδριο.
Μάλιστα ο κ. Γιαννούλης μετά τις επιθέσεις που δέχτηκε έβαλε το ζήτημα σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες και στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας λέγοντας καλώντας τον πρόεδρο Νίκο Παππά και τους βουλευτές να βγει ανακοίνωση ότι «ότι την επόμενη φορά που στη δημόσια τοποθέτησή τους βουλευτές καταφερθούν με χαρακτηρισμούς προσβλητικούς για συνάδελφο ή για υποψήφιο να τίθενται εκτός ΚΟ».
Η διαγραφή που ζήτησε ο κ. Γιαννούλης είχε ως αποδέκτη μεταξύ άλλων και τον πλέον στενό συνεργάτη του έκπτωτου προέδρου Πέτρο Παππά ο οποίος σε πρόσφατη συνέντευξή του είχε υποστηρίξει δημόσια ότι είναι καλύτερα «να είμαστε ένα σοβαρό κόμμα που θα μπορεί να διαγραφεί τους υβριστές και τους υπονομευτές κι ας μην είμαστε αξιωματική αντιπολίτευση». Ο Πέτρος Παππάς ωστόσο ήταν και ο μόνος που δεν εμφανίστηκε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ γεγονός που έγινε αντικείμενο πολλών ερμηνειών με τους περισσότερους μάλιστα να τον περιμένουν στη γωνία για αυτή του τη δήλωση.
Ο Νίκος Παππάς στην πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας από την έκπτωση του κ. Κασσελάκη και από τη θέση του προέδρου έκανε και τη δική του παρέμβαση στο ζήτημα καλώντας ουσιαστικά τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να αξιοποιούν μεν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «χωρίς να επιτρέπουμε όμως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να υποκαθιστούν την κοινοβουλευτική μας δουλειά ή, πολύ περισσότερο, να την επισκιάζουν στο δημόσιο λόγο» μέχρι να ολοκληρωθούν οι εσωκομματικές διαδικασίες όπως είπε.
Βαθαίνει το ρήγμα
Πάντως το ρήγμα στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ βαθαίνει ημέρα με την ημέρα και αυτό αποτυπώνεται και στην αυστηρή σύσταση της Γραμματείας Οργανωτικού που έστειλε εγκύκλιο σε όλες τις οργανώσεις του κόμματος να μην εργαλειοποιούν τις επίσημες σελίδες στα social media για την προβολή συγκεκριμένων υποψηφίων.
Η αναφορά αφορούσε σε συγκεκριμένες οργανώσεις που σύμφωνα με κομματικές πηγές εν μέσω εκλογής προέδρου εκείνες προχωρούν σε αναρτήσεις υπερ συγκεκριμένου υποψηφίου. Η παρέμβαση του Ευάγγελου Αντώναρου στενού συνεργάτη του κ. Κασσελάκη ο οποίος χαρακτήρισε «χουντικές αντιλήψεις» τόσο την απόρριψη της δυνατότητας του Συνεδρίου να αναιρέσει την απόφαση της έκπτωσης του πρώην προέδρου, όσο όμως και τη σύσταση του οργανωτικού του ΣΥΡΙΖΑ να «κατεβάσουν» οι οργανώσεις αναρτήσεις με επίκεντρο τον κ. Κασσελάκη.
«Ως
εδώ! Το όριο ξεπεράστηκε!» έγραψε σε ανάρτησή του ο Κώστας Ζαχαριάδης
παραπέμποντας τον κ. Αντώναρο στην επιτροπή δεοντολογίας όπως ανακοίνωσε
και καλώντας τους υποψήφιους προέδρους και τον Στέφανο Κασσελάκη να
πάρει θέση. «Εδώ δεν είναι ούτε η ΟΝΝΕΔ ούτε η ΔΑΠ, εδώ είναι η Αριστερά
και η Δημοκρατική Παράταξη» κατέληγε η ανάρτηση του κ. Ζαχαριάδη. Πηγή:in.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου